gin kržič

GIN – S KLANCA

Gin ”S klanca” je trendovska pijača, ki smo jo poimensko posvetili Ivanu Cankarju ob 100 obletnici pisateljeve smrti. Gin vsebuje brinje, ki je v harmoniji z lupino pomaranče, koriandrom, cimetom, lupino limone in angeliko. Gin je zelo aromatičen in ima močno brinjevo telo. Kombiniranje in doziranje zelišč za gin je kot pisanje proze – le pravo sosledje besed nosi tisto pravo sporočilo in zgodbo.

Gin je prejel zlato priznanje na ocenjevanju žganih pijač na Alpen-Adria-Verkostung 2020 v Avstriji in bronasto priznanje na ocenjevanju na Ginbrin festivalu 2020.

Kategorija:

Opis izdelka

V žganjekuhi Kržič proizvajamo tri različne gine. Vsem trem so skupne začimbe kot so brinje, koriander, pomarančna in limonina lupina, cimet in angelika.

Kržičev London dry gin je osnovni gin namenjen ljubiteljem klasičnega gin tonika. Nevsiljiv okus gina, ki skupaj s tonikom poskrbi za idealno poletno osvežitev.

Gin malina je obogaten z okusom maline. Ko ga zmešamo s tonikom, do izraza pride nežen a nezamenljiv okus sladke maline.

Gin s Klanca zaznamuje močna brinjeva nota, ki je izrazita tudi v okusu cocktaila. Gin je posebej primeren za izdelavo decembrskega kuhanega gina.

 

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “GIN – S KLANCA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja