V Žganjekuhi Kržič smo z delom pričeli v letu 1994. Skromno družinsko podjetje združuje znanje, modrost in trud več generacij. Žganja pridelujemo na naraven način, v bakrenih kotlih, večinoma le iz slovenskega sadja. Naš asortima vključuje 21 različnih žganih pijač, likerjev in grenčic polnjenih v darilne in gostinske steklenice.

Kvaliteta nam je prvotnega pomena – naš trud je prepoznal trgovec Spar, ki je naš borovničevec ocenil kot izvrstnega in nam s tem omogočil, da za njih polnimo Spar premium borovničevec. Naša žganja so na ocenjevanju na Biotehniški fakulteti prejela visoke ocene, s tem pa smo si prislužili certifikat kakovosti ”Odlično je, vrhniško je!” Zavoda Ivana Cankarja z Vrhnike za naše naslednje pijače: borovničevec, viljamovka, medeni liker, brodka, pelinkovec, slivovka, sadno žganje s suhim sadjem, pehtranov liker, brinjevec, medna vila, gin in orehovec.

Pri svojem delu pa se trudimo biti tudi inovativni – kot prvi na Svetu smo pridelali Brodko –  večkrat nagrajeno žganje iz presežkov kruha, ki nastanejo v proizvodnji prepečencev. Inovativna receptura nam daje visoko kvalitetno žganje posebej primerno za mešanje v cocktailih.