Obisk višje strokovne šole v Ljubljani

Odzvali smo se povabilu višje strokovne šole, smer gostinstvo in turizem, da sodelujemo pri njihovih vajah. Študenti prvega letnika so pod mentorstvom Andreja Molka in Tomaža Lebna pripravili zelo okusen in domiseln tri hodni meni, ki so ga popestrili s cocktail spremljavo v katero so vključili naš gin in starano brodko.

Za hladno predjed so pripravili marinirano postrv na solati marinirane špinače, ajdovo kašo s prekajeno slanino, peteršiljev biskvit in peteršiljevo olje. Za spremljavo pa so v ginu infuzirali zeleni čaj, ga osladili s sladkornim sirupom, dodali limonin sok in sodavico.

Pri glavni jedi so presenetili s svinjskim filejem v krušni skorji, pesinimi njoki s hrenom (p.s.: kuhar mi je zaupal postopek izdelave ;)) in korenčkovim ter česnovim pirejem. Osvežili pa smo se s cocktailom, ki je vseboval starano brodko, pesin sok, liker blue curacao in limonin sok.

Na koncu smo se posladkali s presno kavno rezino s pomarančo. in spremljava? Gin s kavo espreso, smetana, sirup iz kokic ter pomaranča – ocena sedi 10!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja